Alle workshops zijn gericht op:
- het werken met voedselbos-gerelateerde producten,
- biologische- en/of streekgebonden producten en
- pure basisproducten.
Dit kunnen workshops zijn waarbij een voedselbosproduct centraal staat, bijvoorbeeld daslook, rabarber, kruiden, pompoen en knolselderij. Daarnaast worden ook workshops gegeven die zich richten op een type gerecht of techniek, denk hierbij aan quiches, groentebouillon, sloffendeeg, groene salades of het inmaken van producten.
De workshops worden gegeven door voedselbosvrijwilligers die een passie hebben voor, en vaardigheid hebben in koken en/of bakken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op een reeds geplande workshop uit de agenda of zich met een eigen gezelschap aanmelden. De vrijwilligers kijken dan samen naar de wensen en wat het voedselbos op dat moment te bieden heeft.
De komende maanden staan er workshops gepland voor pompoen, yacon en knolselderij. Bij deze drie workshops is plek voor maximaal 4 personen, de kosten bedragen € 37,50 p.p. per workshop. Meer inhoudelijke informatie vind je in de agenda op onze website.
Heb je interesse in deelname aan een workshop of heb je vragen? Neem dan contact op met Aleida Ypma op 06-30 16 21 12 of kookworkshop@voedselbosemmeloord.nl.