Het programma bestond deels uit koken en bakken en daarna natuurlijk schoonmaken én het resultaat proeven. Gelukkig viel dat meestal goed in de smaak, ook als de gerechten voor de studenten wat vreemd en nieuw waren. De studenten gingen ook buiten in het bos op stap om te ontdekken wat je daar allemaal kunt zien en, ook in dit vroege voorjaar, al kunt plukken. De laatste les, half april, bestond uit onder andere kruidenboter maken met prachtige eetbare bloemetjes erdoor. Ook is onder leiding van de imker de bijenstal bezocht. De bijen zijn in het vroege voorjaar blij met alles wat bloeit in het bos en met de honing kun je in de keuken weer heerlijke dingen maken.
De sfeer in de groep, bestaande uit vier jongens en vier meisjes, was positief en gezellig. De groep ging steeds goed aan de gang met wat hulp van de vrijwilligers. Voor de meesten was vegetarisch eten echt onbekend. Studenten vonden het desgevraagd "leuk om te doen", de sfeer was goed en ze hebben geleerd dat er heel andere manieren van eten zijn. "De uitleg ging wel lekker en je kunt lekkere gezonde dingen maken, maar ook rare…"
We kijken terug op een geslaagde samenwerking met Firda, de vrijwilligers vonden het leuk om een nieuwe doelgroep te gast te hebben in het voedselbos.