In de workshop van zaterdag 22 oktober (GEANNULEERD) maken we twee of drie zoete gerechten met pompoen in de hoofdrol:
- Een heerlijke jam met sinaasappel en gember. Lekker op brood, maar ook bij een dessert.
- De cake bakken we met olie in plaats van boter. Je krijgt een handig basisrecept voor ‘oliecake’. In de workshop maken we de cake licht gekruid met kaneel en gevuld met pompoen, krenten en walnoten.
- Als de tijd het toelaat maken we nog koekjes met speculaaskruiden en pompoen, een echt decemberkoekje.
Op zaterdag 19 november leer je twee manieren om pompoen te conserveren. Handig wanneer je grote hoeveelheden pompoen in één keer oogst! Je gaat samen aan de slag om een pompoensoep te maken en deze via wecken houdbaar te maken. Daarnaast ontdek je hoe lekker pompoen op zoetzuur is en waarbij je dit kan serveren. Aan het eind van de middag ga je naar huis met de potjes soep en ingemaakte pompoen. En natuurlijk krijg je ook de recepten mee!
Meer informatie over deze workshops vind je in de agenda op deze website.