Met een bijzondere smaak door steranijs en gemberpoeder
Ingrediënten
(voor een muffinvorm met 12 holtes)
200 gr courgette
80 gr rozijnen
Rasp van 1 citroen
50 gr speltbloem
50 gr gebuild meel
50 gr gemalen pistachenoten
¾ tl gemberpoeder
½ tl gemalen steranijs
1½ tl bakpoeder
Snuf zout
80 gr rietsuiker
50 gr kokosbloesemsuiker
2 eieren
130 ml olijfolie
Bereiding
De courgette grof raspen en het vocht er goed uit knijpen. De rozijnen afwegen en samen met de citroenrasp door de courgette roeren.
De oven voorverwarmen op 180 graden. De ingrediënten op kamertemperatuur laten komen.
Bloem, meel, notenmeel, bakpoeder, zout, gemberpoeder en steranijs afwegen, goed mengen en losroeren met een garde.
Muffinvorm bekleden met papieren vormpjes.
De suiker en het ei kloppen met een mixer totdat het luchtig en lichter gekleurd is (plm. 3 min).
Voeg de olijfolie langzaam en onder voortdurend mixen toe totdat alle olie is opgenomen.
Meelmengsel erdoor spatelen.
Courgettemengsel erdoor spatelen.
Schep het beslag in de muffinvormpjes, ongeveer ¾ vullen.
Ongeveer 20 minuten bakken op 180 graden.