Ingrediënten
(voor 4 kommen soep)
1 ui
1 knoflook
500 gr courgettes
150 gr aardappel
10 blaadjes munt
Rasp van ¼ citroen
7 dl groentebouillon
30 gr spinazie
100 gr diepvries doperwten
1,5 el kruiden/knoflook roomkaas
Bereiding
Ui en knoflook fijnsnijden en fruiten in olie.
De courgette in blokjes snijden, toevoegen en meebakken.
De aardappel schillen en in blokjes snijden, toevoegen en meebakken.
Munt, citroen rasp, zout en peper toevoegen. 15 minuten sudderen, regelmatig roeren.
De groentebouillon, spinazie en doperwten toevoegen. Aan de kook brengen en garen.
De soep pureren met een staafmixer of voor een fijnere soep door een zeef roeren.
De roomkaas erdoor laten smelten.
Zo nodig peper, zout en/of bouillon toevoegen.