Voor een veganistische twist op een gevulde omelet. Lekker als vullende lunch, voor 2 personen
Ingrediënten
Omelet:
20 daslookbladeren zonder steel
60 gram kikkererwtenmeel
180 ml sojamelk
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepel edelgist (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten)
1/4 theelepel zwart zout (ook wel kala namak, verkrijgbaar bij biowinkels of de aziatische toko)
Peper en zout op smaak
Eventueel een snufje kurkuma voor de kleur
Vulling:
Halve paprika
Halve courgette
5 champignons
Kleine ui
Handje rucola
Peper en zout op smaak
Bereiding
Meng alle droge ingrediënten van de omelet en de helft van de melk tot een kleverig papje. Giet daarna de rest van de melk erbij en klop luchtig op. Het beslag moet ongeveer de structuur van een pannenkoekenbeslag krijgen. Was de daslookbladeren, verwijder de harde delen van de steel en snijd het blad in fijne stukjes. Voeg de daslook aan het beslag toe en roer door. Laat het beslag minstens 10 minuten staan (het beslag wordt dan nog iets dikker).
Snijd in de tussentijd de ingrediënten voor de vulling (behalve de rucola). Je kan hiervoor de bovenstaande ingrediënten gebruiken, maar dit recept is ook perfect om de groenterestjes uit de koelkast mee op te maken.
Bak als de 10 minuten voorbij zijn de helft van het beslag in een ruime koekenpan. Keer de omelet om als deze loskomt van de pan. Gaar de omelet nog minstens 10 minuten op laag vuur door. Herhaal dit met de tweede omelet. Gaar ondertussen in een andere pan de groenten voor de vulling. Breng de groenten eventueel op smaak met wat zout en peper.
Leg de omelet op een bord en vul deze met de groenten en voeg een handje rucola toe. Vouw de omelet dubbel en je gevulde vegan omelet is klaar!